vecka 46

på måndagen har vi haft klassråd och platsbyte . tisdag  har vi haft elevens val. onsdagen har vi haft engelska glosor och idrott. torsdag har vi pratat om krppen och muskler.
fredag har vi haft  halv klass i idrott och v.ord 
M.F   A.S

Barnens skrivande...

...har kommit av sig lite men vi har som mål att ta upp det igen! Det är ett kul sätt för barnen att kommunicera vad vi gör och det är roligt för er att läsa och se. 
 
Förhoppningsvis ordnar vi detta under veckan men dröjer det, ha tålamod!
 
Ha en härlig helg! Själva ska vi nog räfsa löv... 
 
 
 

Fredagsbrevet

För säkerhetsskull skickat jag med fredagsbrevet även via bloggen. Dock ser det lite konstigt ut men ni får en idé om vad som sker och har skett!

Trevlig helg!

Pernilla

Fredagsblad för åk 4 v.45/46
Idag får ni även hem en lapp gällande de närmaste veckornas vikarie. Vi har fått möjligheten att ha Madeleine Roos hos oss, som barnen känner sedan innan, fram till jullovet och det känns bra.

I veckan har vi fortsatt arbetet med att skriva sagor och det är härligt att se en fin utveckling gällande skrivandet. Detta arbete fortskrider. Vi har även arbetat med målet att stå inför en grupp och de har beskrivit känslan kring detta. De har även intervjuat varandra, vilket var ett populärt inslag. Lanskapet Östergötland har vi arbetat med samt även endel kring Västergötland. Religionsprovet är klart och inom kort får barnen respons kring detta. På engelskan har de arbetat mycket med personliga adjektiv som ”tall, short, straight hair” osv. Inom No:n har vi fortsatt med arbetet kring kroppen och haft experiment utomhus. På idrotten har vi varit i simhallen och övat krål, lekt och kollat simkunnigheten. Flertalet av barnen når målen och det var en härlig tur. Malin, som höll i krålteknik, berömde våra barn på skolan. Vi vill passa på att tacka Johanna och Linda D för att de har varit hos oss och de får nu möjlighet att skriva klart sina examensarbeten så kanske vi ses som kollegor framöver.

Nästa vecka byter vi platser i klassrummet, går till biblioteket och fortsätter med ovan nämnda.

Nu efterlyser vi lite information kring den 25/11 då barnen ska sälja godsaker på Kåremos julmarknad. Vi för-medlar gärna upplysningar och schema om vi får till oss informationen. Vad ska säljas och mellan vilka tider ska var och en stå. Finns det någon som ej kan? Är det klassföräldrarna ordnar informationen eller känner någon annan sig manad?

Viktiga datum: Biblioteket 14/11: glöm inte bibliotekskortet! Brukarråd 21/11.
Studiedag 4/12.

Läxor: Till onsdag: Läs läxa ur Pojken och Tigern. Kapitel 11 och engelska glosor
Till fredag: Veckans ord inkl. minst 3 fullständiga meningar.
Ev rättning klar (klara målen, pojken och tigern och simsalabim)

Sjukanmälan: 0480-452463 Fritids påminner om extrakläder!
[email protected], [email protected]

Måndag 12/11 Navet Korv med mos Teknikgrupp. Ta gärna med en ren mjölkkar-tong.
Tisdag 13/11 Nya elevens val Grönsaks- och köttsoppa med bröd Tjejgympa efter mellis
Onsdag 14/11
Biblioteket: lånekort!
Läs läxa kap 11
Eng glosor Kebabgryta Pyssel
Torsdag 15/11 Fiskgratäng med skal-djur Pyssel
Gympa efter mellis
Fredag 16/11 Veckans ord
Färdigrättat!
Köttbullar m.m. Fritidspersonalen är på utbildning, vikarier sätts in.

Trevlig helg! Pernilla, Linda, Lotta och Madeleine.

RSS 2.0