Tema kärlek

LOVE
Kärlek mellan dig och mig.
Du är som en färgglad tulpan.
Du är rosen av marsipan.
Du är mjuk som en nalle.
Man vill mysa med dig i hundra år.
Pussar och kramar är det jag vill ha.



Kärlek
Överraskning vil jag bjuda dig på.
Jag bjuder dig på kalas.
Du är som en ros för mig.
Ett hjärta till mig.
Jag gillar dig.
Gillar du mig?
Blommor är fina till dig.
Vill du gifta dig med mig.




Dessa två kärleksdikter har halvklasserna satt ihop tillsammans idag, då vi jobbat med kärleksdikter till alla vi tycker om. Vi har lyssnat på musik på temat kärlek och så har vi gjort fina hjärtanskort. Vi har även läst lite kärleksdikter ur olika diktsamlingar. Bland annat Evert Taubes "Älskling", Karin Boyes "Morgon".
På SET har vi jobbat med temat kärlek också. Vi har där pratat om vad kärlek är, skrivit vad det betyder för oss. Vi kommer från kärlek gå in på temat vänner inom SET.

Nu önskar vi en trevlig helg och på måndag firar hjärtans dag med att gå till biblioteket.

Kikar mot stjärnorna...

Ja efter sikta mot stjärnorna. Det gör vi det också, varje dag när vi räknar och skriver och läser och lär oss en massa.
Men i torsdags (27/1) så kikade vi mot stjärnorna. Eller ja det vill säga vi hade kikat mot stjärnorna om det inte hade varit för en strålande stark sol. Men den är ju en slags stjärna den med, fast i lite större format enligt vårt sätt att se.

L's pappa Mats var och föreläste lite om rymden för oss. Han visade oss en film om Apollo 11 och berättade lite hur detta med rymdraketer och rymdfärder fungerar.


Dessvärre funkade inte all teknik så vi fick inte se stjärnkartan .
Däremot hade Mats med sig sin stjärnkikare och den fick vi titta i ute på skolgården. Att man ser väldigt långt med den det är då ett som är säkert.

Ett stort TACK till Mats för en mycket trevlig och lärorik förmiddagslektion om rymden.




































RSS 2.0