Cykeltur till Skanska och nybakta bullar

 
Onsdagen den 13/6 var det dags för en cykeltur i klass 3.
Cykelturen bar iväg över Stojby och upp till Skanskas stora grusgrop. Där fick vi en guidad tur av Göran. Han berättade om företaget och om grus, rullstensåsar, berg och sten.
Vi använder cirka 10 ton grus/sten per år per person fick vi veta.
Rullstensåsar tog man mycket grus från förr men eftersom rullstensåsarna är viktiga vattenrenare så får man inte längre bryta ur rullstensåsarna. De spränger därför en 10 15 gånger om året ner i berggrunden. Först plockar man gruset från ytlagret men man krossar även grus i stora maskiner. Grus och sten kommer i alla möjliga dimensioner.
Vi tyckte det lät spännande med sprängandet så Göran berättade att det var inte vanlig dynamit utan det var en flytande tjock vätska som nästan såg ut som yoghurt som man la ner i hålen. Hålen var gjorda av en viss maskin som gjorde små hål i marken.
Vi fick förutom att titta på den stora gropen kolla in i en av de stora lastmaskinerna. Detta passade vi på att göra medan gubbarna var på frukost. Skopan var så stor att den rymde hela klassen. Det fanns ingen ratt i den utan den styrdes med hjälp av spakar vilket förvånade oss lite.









Efter Skanskabesöket cyklade vi hem till A där hans mamma bjöd på nybakta bullar och flädersaft. Mums så gott.





Efter lunchen så bjöd BM och Emelie på tackfika. Ett litet tack för alla åren vi fått låna era barn.

Lasergame

Fredagen den 5/6 var det dags för att åka på ett litet klassäventyr... ett till kanske man kan säga för vi har ju varit på lite äventyr under året. Vi tog våra pengar från klasskassan, pengar som givmilda föräldrar lagt i klasskassan när vi sålde våran singel "vintern är här", för kaffe på föräldramötena och sen givetvis våra Luciapengar.

Det blev ett äventyr till Lasergame inne i Kalmar. Vi spelade i fyra grupper. Först spelade Pernilla tillsammans med två gäng medan Emelie och Lotta var med de andra på en lekplats. Sen var det Emelie som fick gå in och spela med de andra två grupperna. Tror aldrig vi har sett så glada barn som när de råkade träffa sina fröknar. Oj vad vi sprang, smög, skrattade och försökte nå varandras baser. Det var svårt men oj så duktiga små lasergamespelare vi har i klassen.

Efter lasergame gick vi och hälsade på A innan det var dags för lunch i Krusentiernska gården.







Fundersam S





Törstig och trött




Från Breakdancen



    

                  Ett par härliga tillfällen med Martin och Fredrik- tack ska ni ha!

v. 22 !!!!

Vi har blivit klara med blomboken i slöjden. I tisdags hade vi bild och fotade.I onsdags hade vi fotboll som var elevledd av Anna Maya.a & Sunniva.I torsdags hade vi popcorn & vi är snart klara med läsläxeboken.I fredags var vi inne på idrotten och städade i klass rummet.

SNART ÄR DET SOMMAR LOV!!!!!!!
 
GB & NA !!!!!!!!


RSS 2.0