Gott nytt år!!

Hoppas ni har haft en riktig mysig jul och att ni har ett bra jullov, oavsett om ni är hemma eller på fritids.
E vi hoppas du och familjen har det bra i Sälen.
Grattis O och P som har fyllt år.

Imorgon är det så dags igen att fira sista dagen på ett år och starta ett nytt.
Ha ett riktigt bra nyår med glada skratt, värme och gemenskap.


Bild vid slottet. En något mer snöfylld morgonpromenad på nyårsafton än detta året. ;)
Gott nytt år.


Sankta Lucia här framför oss står.

Som vi skrev i förra inlägget klassen har haft fullt upp och efter att ha övat luciasånger sen efter höstlovet blev det så luciavecka.
Måndagen gick mycket åt att sjunga och öva på att stå i Folkets hus. Eftermiddagen var det pyntdags för fröknarna i Folkets hus, för att kunna ta emot er föräldrar på kvällen. Tack förresten för en mycket trevlig måndagkväll och härligt att se er alla.
Måndagskvällen var det många fjärilar i magen på samtliga i klassen. Lite bråttom ut hade vårt luciatåg efter uppträdandet men det gick ju så bra. Att få sjunga för sin familj första uppträdandet var en bra uppvärmning till tisdagen.

I väntan på Lucia. Förväntasfulla föräldrar och syskon.

Uppladdning i omklädningsrummet.



Snart dags att ställa upp.


Tisdagen tågade vi ner till Folkets hus vi tio i åtta för att göra oss redo att uppträda för skolan. Detta uppträdandet lånade vi in Linda som pianist. Med lite mindre fjärilar och lite lugnare äntrade luciatåget scenen och efter första sången utbröt spontana applåder från de andra klasserna. Efter programmet var det dags för lite mackor, juice och frukt. Rektor Ylva kom och tackade för ett fint luciauppträde och alla barnen fick en liten tomte som minne från dagen.



Dags att uppträda för skolan. M är samlad.









Efter att laddat lite batterier tågade vi iväg i luciakläder och jackor till Ekåsen. Där sjöng klassen vackert för ett gäng pensionärer. Sången uppskattades och det var en liten mysig stund. Även där fick vi lite dricka och frukt samt en pepparkaka för att fylla på batterierna.




Förväntasfulla pensionärer på Ekåsen.


 
Efter det var det bara att tåga ut till bussen som väntade. Där bytte alla om och sedan åkte luciabussen iväg mot Kalmar. Det var verkligen en luciabuss. Vita särkar hängde på rad i bussen och kassar med tomtedräkter och pepparkaksdräkter stod på sätena.

Powernap i Luciabussen.

Vid IKEA stod Hanna och väntade på oss. Vi fick hänga av oss allt och gå ut och äta köttbullar och potatis. Detta året fick man ta vilken dricka man ville för fröknarna. Gissa om det var lycka att få hämta vad man ville i drickamaskinen. Flera köttbullar, potatis och lite glass senare så var det dags att byta om. Fullsmockad matsal väntade på att få höra Lucia med följe. Man skulle dock kunna tro att IKEApersonalen aldrig sett ett luciatåg så nyfikna och förväntasfulla som de var, så det blev att sjunga från kontoret, förbi personalmatsalen och genom  barnavdelning ut till matsalen.

Vi gör oss redo för lussande på IKEA.

På väg ut i varuhuset.

Shoppande kunder som blev glada av lite sång.

Ett perfekt uppträdande i restaurangen och applåderna haglade när klassen gick tillbaka för att sjunga två sånger i personalmatsalen.


I väntan på bussen så körde vi ett utflippat lussande på parkeringen.




TACK MONA FÖR FINA BILDER OCH ALL OVÄDERLIG HJÄLP UNDER HELA TISDAGEN.!!!
Efter det hämtade bussen upp oss och tog oss till Bergkvarabuss där vi lussade i verkstaden.

Sen åkte vi hem och hade lite mys med lite av allt godis vi fått, samt lite Sunes jul.
Nöjda men ack så trötta.


Så blev det onsdag och det var dags igen. Lussande för PRO nere i Folkets hus. Nu med flera uppträdande i ryggen så blev det ett lugnt och fint luciatåg. Klassen belönades med en peng och applåder.
Givetvis hade vi lite paus med lite lektioner också.




Så blev det torsdag och dags för sista lussandet. Från klassrummet tågade vi ner till Mariagården för att uppträda för SPF. Lika lugnt och fint denna gången. Så fick barnen stå kvar på scen och lyssna till ett litet tacktal. Det är väluppfostrade barn i denna klassen för när A's mormor frågar om det räcker med en stor applåd som tack svarar barnen ja. Men det blev lite mer än så. En godispåse var till alla barn och ytterligare en peng och blommor till fröknarna. När vi tågat ut till kapprummet så säger våra fina elever att vi vill springa in och tacka ordentligt. Och minsann de gjorde de. In bland pensionärerna som blev förvånade över att se barnen komma in igen och dessutom ställde de sig på scenen på ett led och tackade för godispåsar och peng. Då är man stolt som en tupp när man är fröken för en sådan trevlig klass.



Fredagen ägnades så åt lite lektioner och sedan julpyssel och mys med mera godis. Faktum är att vi har myst även lite denna veckan.

TACK klass 3 för ett jättefint luciatåg. Ni var fantastiskt duktiga.


Fullt upp.

Det har varit lite dålig uppdatering här, tydligen har vi fortfarande höstlov enligt bloggen. Det stämmer inte. Vi har haft fullt upp här sen vecka 44. Vi har jobbat med powerpoint två och två. Man har kunnat välja mellan urtidsdjur eller landskapsdjur. Denna uppgift var det många som blev nyfikna på och vill göra mer av.
Det blev riktigt fina powerpoints som man presenterade för klassen.
Vi har jobbat på med våra läsläxor och matteläxor.
Vi har haft besök av en konstnär som lärde oss måla det vi inte ser, för att få fram det vi ser.
Vi har jobbat på om urtidsdjur och närmar oss nu istiden och stenåldern i SO.
Vi har slutspurtat NOn med näringskedjor.
Eleverna har i grupper fått leda idrottslektioner.
Vi har jobbat med substantiv, verb och adjektiv i svenskan.
I engelskan har vi skrivit om oss själva på engelska.
Vi har möblerat om i klassrummet.
Sen har vi ju övat och övat och övat till Lucia.
Skriftliga omdömena har skrivits och lämnats ut lagom till jul.
Så man kan säga att vi har haft fullt upp.
Några av oss har hunnit med att vara sjuka också. Men nu hoppas vi att alla är friska över jul.
Idag är det julbord och imorgon är det dags för skolavslutning.
Tänk vad denna terminen gick fort.


RSS 2.0